Regressietherapie

Als je reactie op iets niet in verhouding is tot wat er gebeurt, houdt dat mogelijk verband met gevoeligheden uit je jeugd. Regressietherapie is een kort durende psychotherapie om direct zelf aan de oorzaak van jouw reacties te werken. Hoe jij je voelt (onzeker, gespannen, verdrietig, boos) komt ergens vandaan. Misschien weet je wel waar vandaan, maar is het daarmee niet over. Of heb je er geen idee van. Het maakt niet uit.  

Door natuurlijke dissociatie tijdens traumatische gebeurtenissen, zijn deze herinneringen verstandelijk lastig bereikbaar.  Deze mogelijk (vergeten) gebeurtenissen, herbeleef je in regressie in een licht therapeutische trance. Je richt je aandacht naar binnen en verbind je weer met de verdrongen herinnering. Tegelijkertijd blijf je bewust in het hier en nu. We werken niet met hypnose, jij behoudt de controle. 

Zo ervaar je dat het trauma afgesloten kan worden en ervaar je zélf de verbanden tussen toen en nu. Naast mentaal inzicht, is emotionele en lichamelijke verwerking essentieel. Als je met al je vezels ervaart dat jouw overleefgedrag niet meer nodig is, ontstaat in die veilige ruimte het gedrag wat echt bij jou hoort.  

We ontladen oude pijn en verdriet en werken zo direct aan de oorzaak van je klachten door de in jouw lichaam bevroren herinneringen te ontdooien. Regressietherapie gaat direct naar de kern en zo transformeer je zelf jouw probleem. Na afloop voelde je je opgelucht en bevrijd.  Deze rust en ontspanning werkt door op lange termijn, waardoor je kunt gaan leven in verbinding met je gevoel.


Het proces van regressie- of reïncarnatietherapie is makkelijker persoonlijk uit te leggen, bel me maar voor een gratis kennismakingsgesprek van 15-20 minuten op 06 2006 1342.