Reacties van cliënten

Ik was al jaren mantelzorger voor mijn moeder die aan Altzheimer lijdt. Na het vrij plotseling overlijden van mijn vader, moest het huis binnen 3 weken ontruimd worden. Naast het verdriet en de zorg voor moeder, dus veel gesjouw en gedoe. En toen kreeg ik dus enorm last van mijn linkerschouder. Als fysiotherapeut, dacht ik dat ik een acute slijmbeursontsteking had. Het deed zo vreselijk veel pijn, dat ik alles wel wilde doen om er van af te komen. Met Ingrid heb ik tijdens één sessie als het ware de enorme ballast van zorgen, boosheid  en verdriet van de afgelopen jaren "opgeruimd”. Ik wist niet eens dat het er allemaal zat. Ik heb me alleen laten leiden door de vragen die Ingrid mij stelde en waar ik als vanzelf antwoord op kon geven. Ik had nooit eerder zo’n ervaring gehad. Toen ik van de bank af kwam dacht,  “wauw , wat een inzicht”. Ik voelde me lichter, alsof ik iets had los gelaten Dat ik dat ook werkelijk had gedaan bleek de volgende dag; ik had totaal géén last meer van mijn schouder!!!! En dat heb ik tot op de dag van vandaag ook niet meer gehad !


Ik zat thuis, overspannen geweest en was vooral energie- en inspiratieloos. Ook droeg ik te veel mee op mijn rug en was er weinig ruimte voor mijzelf. Daarvoor kwam ik bij Ingrid. De intake was al erg interessant. Ze luistert goed en stelt precies de juiste vragen. Er heerst een soort rust, waardoor je heel erg open komt te staan. Bij de tweede sessie ging ik in een soort wakkere droomtoestand, heel dicht bij m'n gevoel, op zoek naar mijn creativiteit en energie. Ik heb toen mijn vrolijke naieve, enthousiaste kleine ik weer gevonden en afstand gedaan van een oude negatieve strenge ik. Dat kleine vrolijke meisje zie ik nog steeds af en toe. Als ik 't even niet zie zitten of last heb van zorgen, denk ik aan haar en dan vallen m'n zorgen mee.   In de 2e sessie heb ik wat dingen met mijn moeder opgelost, waardoor onze relatie veel relaxter en leuker is geworden.  In de 3e sessie had ik een soort contact met mijn vader. Hij is overleden toen ik 10 was. Het was geen paranormale setting, meer iets uit mezelf. Ik heb met hem gesproken over wat ik moest gaan doen en daar kwamen eigenlijk ook heel concrete antwoorden uit. Ik heb vier sessies gehad, het is echt ongelooflijk wat er daarna allemaal is gebeurd. Na de 2e sessie, ben ik enorm ziek geworden, een echte griep, alsof alle shit m'n lichaam verliet. Wauw. Tussentijds heb ik zelfs nog wat creatieve klussen in huis gedaan, waar ik al héél lang geen tijd voor had gehad, maar wat ik eigenlijk altijd wel wilde doen. Na de 4e sessie is alles op zijn  plaats gevallen. Ik wist wat ik wilde gaan doen qua baan, maar nog veel belangrijker, ik barste weer van de energie en voelde me weer stralen. Het is nu bijna een jaar geleden en het heeft nog steeds effect. Ik voel me vrijer, zekerder, en vol van energie en inspiratie.  Ik ben Ingrid echt ongelooflijk dankbaar, dat ze dit bij mij heeft losgemaakt. 


Na 41 jaar zorgen voor anderen wist ik niet meer hoe ik voor mezelf moest zorgen. Ik kreeg na een aantal heftige verlies-ervaringen een burn-out en was niet meer in staat om te werken. Na een paar omwegen kwam ik bij Ingrid terecht. Er moest wat gebeuren. Ik miste mezelf. Ik miste mijn flexibiliteit, mijn doortastendheid, mijn optimisme. Na de intake kwam er al zoveel boven. Ik moest terug naar mijn kindertijd. Een tijd waarvan je denkt daar weet ik toch niets meer van. Tijdens de regressie die Ingrid inzet was ik weer een meisje van anderhalf jaar oud. En dan gaat er zich opeens een verhaal afspelen en kun je op alle vragen een antwoord geven. Dat rolt zomaar uit je mond. Opeens ging ik begrijpen waarom ik als kind gereageerd heb op situaties, altijd heimwee had en altijd bang voor nieuwe dingen. Ik begrijp nu waarom ik als kind was zoals ik was en vind ik het niet erg meer. Hierdoor ben ik meer van mezelf gaan houden.Ik ervaar het leven nu vanuit een heel ander perspectief.Doordat ik nu veel meer van mezelf begrijp voel ik weer grond onder mijn voeten.


Al bij het eerste gesprek had ik een klik met Ingrid. Dit is voor mij belangrijk om mijn vertrouwen te kunnen geven. Ze laat de verantwoordelijkheid bij jezelf, laat jou de antwoorden geven, respecteert grenzen en geeft je handvatten om - in mijn geval - beperkende overtuigingen in een ander perspectief te zien. In 4 sessies heb ik geleerd om op een andere manier in het leven te staan en ben ik gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kan je dan ook zeker aanraden DE stap naar haar te zetten om te worden wie je WERKELIJK bent. Ik weet nu, het leven is leren !!! 


Je liet me voelen! Gevoelens die ik al heel lang niet gevoeld/ervaren had. Die gevoelens waren echt, bijna tastbaar. Minstens net zo echt als de gedachten die ik altijd had. Gedachten boden houvast; gevoelens niet. Gevoelens zouden misleidend zijn; gedachten niet. Het tegendeel bleek waar; gevoelens zijn echt. Ik mag zijn, wie ik ben, met het gevoel dat ik heb! Gedachten kunnen helpen; meer om het gevoel te verifiëren dan er iets tegenover te zetten. Hierdoor veel betere balans.  


Regressie doet iets geweldigs met je. Je krijgt niet alleen inzicht in hoe je verleden zich constant manifesteert in je leven, het haalt er ook de angel uit.  Ik had niet gedacht dat mijn sessies bij Ingrid zo lang zouden doorwerken en dan bedoel ik dat ik nog steeds verrast wordt hoe ik reageer op situaties of mijn rust bij zaken die eerst voor spanning of stress zorgden. Het maakt ook meteen dat ik honger krijg naar meer. De sessies waren ontspannen, betrokken en ter zake kundig. 


Ingrid  weet steeds precies  het goede te zeggen, en je te raken waar het op dat moment om gaat. Deze tekening* heb ik gemaakt nadat ik een sessie heb gedaan met haar toen ik helemaal vast zat. Ik heb een weekje nodig gehad om de moed te verzamelen om te vragen of ze even met me wilde praten. Meteen kreeg ik een hartverwarmend berichtje terug waarin ze schreef dat het geen enkel probleem is. Ik probeerde het nog uit te stellen door voor later af te spreken, maar doortastend als ze is, zei ze “ nee, je hebt het nu nodig". Ik heb een plekje gezocht in huis waar ik alleen was en heb haar gebeld. Al snel kwam ik in een ander leven terecht waarin ik een slavin was die sterk voorzichzelf op kon komen. Alle pijn doorleeft en de sterke kanten van het meisje dat ik toen was opgeslagen in het lichaam waar ik nu in zit. En toen hebben we het afgesloten. Opgelucht en sterk en gelukkig ben ik aan een tekening begonnen. Het prachtige resultaat is daar, trots op wat ik weer had bereikt. Wanneer ik deze tekening zie voel ik al die kracht weer in mijn lijf. Fijn dat ik bij iemand terecht kan wanneer het even een warboel is, mijn dank is groot.   (* tekening komt nog op website)


Het is fijn om op een veilige en rustige manier jezelf op zoveel verschillende lagen te (her)ontdekken. Vertrouwd en verrassend, genezend. Ik heb gehuild, gelachen en ben tot rust gekomen. Ik heb antwoorden gevonden op vragen waarmee ik al heel lang rondloop. Ik heb mezelf leren kennen en begrijp mezelf zo veel beter. Oude pijn onder de loep, op een afstand, veilig, opluchting. Ik dacht dat mijn ouders niet van mij hielden, maar wat was het fijn om hun liefde te voelen tijdens één van de regressies sessies.


Na een moeilijke periode in mijn leven op mijn werk, waarbij ik twee keer met burnout-verschijnselen was uitgevallen, kwam ik in contact met Ingrid. Zij heeft me in een aantal sessies op haar bijzondere manier in contact gebracht met een aantal facetten in mezelf. Met liefde en respect liet ze me met haar aanpak in mijn eigen tempo (weer) contact maken met mijn persoonlijke drijfveren, angsten, verdriet en kracht. Ik was dat contact in het jachtige bestaan vol ambitie en stress voor een deel kwijtgeraakt. Ingrid bracht mij terug bij mijzelf en liet me zelf de antwoorden ontdekken op de vragen die gedurende de sessies naar boven kwamen. Daarnaast wist ze met haar kennis van astrologie ook perspectief op mijzelf te geven vanuit het kosmische geheel.


Ik ben 2 maal bij Ingrid geweest. Ik was voor de tweede maal in mijn leven overspannen en wilde weten waaraan dat lag, hoe ik het kon voorkomen en hoe ik verder kon. De sessies vinden plaats in een vertrouwelijke, huiselijke sfeer. Ingrid neemt alle tijd. Ze is heel kundig, volop aandacht en hartelijk. Je voelt je echt gezien. Ze weet je te leiden naar momenten in je leven waar er dingen gebeurd zijn, die te maken hebben met hoe je nu bent of reageert. Ik verbaasde me erover hoe ze de vinger op de zere plek weet te leggen. Ik had aha-erlebnissen en echte eye-openers. Dingen worden duidelijker. Doordat je dingen beter op waarde kunt schatten, kun je er ook beter mee omgaan, of een plekje geven. Maar het gaat niet alleen over het verleden.  Ze geeft al doende ook nieuwe uitdagingen voor je aan. En dat is ook wel heel leuk en spannend. Zo heb je zin om verder te gaan en er wat moois van te maken.


Ik wil je graag bedanken voor wat  je hebt betekent in mijn leven. Wat jij samen met Eugène doet is fantastisch. Van mij hebben jullie een wijzer mens gemaakt. Ik heb leren kijken en ervaren hoe het is om te ontdekken dat er meer is. Dit te accepteren zoals het is, zijn wie je bent en erachter komen waarvoor je op deze wereld bent en wat je te bieden hebt. Je hart te volgen en het ook werkelijk te doen. Het grootste cadeau was het inzicht in het verlies van onze tweeling, antwoorden waar ik al bijna 15 jaar op had gewacht. Nu heb ik een fijne herinnering aan mijn zwangerschap die niet was volbracht. Deze tekening heb ik na de sessie gemaakt van onze tweeling.


"Bij Ingrid heb ik twee keer een regressie-sessie gedaan. Dat was heel bijzonder.  Ze is betrokken, professioneel en vol aandacht en stelde me vlot op m'n gemak. Ik vond het namelijk best spannend. Ingrid laat je in je waarde en zal geen adviezen opdringen, maar geeft je materiaal mee om zelf mee aan de slag te gaan. Een heel bijzondere en waardevolle ervaring. Echt een aanrader, als je (zoals iedereen) levensvragen hebt.   


Ik was heel dwangmatig met schoonmaken en alles strak op orde hebben. Ook voelde ik me verdrietig op de meest gekke momenten, terwijl ik vond dat daar helemaal geen reden voor was. Ergens wist ik wel dat er iets was, maar niet dat het zo diep zat. De kracht van Ingrid is haar werkmethode. Ze haalt heel veel bij je naar boven op een heel makkelijke manier. Ze laat je eerst beseffen dat er wel degelijk iets is. Want iedereen ontkent altijd dat er iets aan de hand is, tenminste ik wel. Al bij de eerste keer werd ik heel verdrietig. Zo verdrietig dat ik de dag voor de tweede afspraak had overwogen om niet meer te gaan. Maar ik heb gelukkig doorgezet. In totaal ben ik vier keer bij Ingrid geweest. Wat mij meest bijgebleven is die eerste keer dat ik een kaart mocht trekken met een afbeelding. Het was zo sluitend met een heftige droom van mij dat ik dacht: dit is absoluut geen toeval. Hierdoor werd ik heel nieuwsgierig naar wat er nog meer zou komen. Ingrid kan heel goed luisteren, ze stelt de juiste vragen. Vragen die je zelf wel weet, maar niet wilt / durft te stellen. Als ik moet omschrijven hoe ik me voel na de sessies met Ingrid, zeg ik: BEVRIJD. Ik heb alles een plek kunnen geven, voel me niet meer verdrietig. Kan nóg meer genieten van het leven.


Ik worstelde om bij mezelf te blijven in alle hektiek van het leven en hoopte  mezelf beter te leren kennen en handvaten te vinden om in die drukte meer rust te behouden. Ik had geen referentiekaders, dus heb het maar over me heen laten komen. Ik hou daar ook wel van, dat onverwachte. Het was ontspannen, open, herkenning, ik kwam dichter bij me zelf. Weer even omgekeken naar m’n leven, vooral van heel vroeger. Ik ben iemand die op geregelde basis tracht aan zelfontwikkeling te doen. Dankzij jouw sessies lukt dat beter.

 In de eerste sessie zijn we rustig gaan pluizen en tot een paar basis issues gekomen: aangaan van confrontaties en het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf. De tweede sessie was meteen raak. Waar we gepland hadden om een rustige conceptiesessie te doen had mijn onderbewustzijn hele andere plannen en kwamen we in een vorig leven terecht. Het onderbewustzijn laat zich niet dwingen en bepaalt zelf wat op dat moment het meest aan de orde is. In het begin was het even wennen aan de methodes die Ingrid gebruikt. Als je je echter open stelt, gebeuren er hele mooie dingen. Het heeft er bij mij in ieder geval voor gezorgd, dat in 3 sessies mijn onbewuste blokkades bewuste uitdagingen zijn geworden. Ik snap nu beter waarom ik bepaalde keuzes maak. Dit levert meteen ook de verantwoordelijkheid op om er mee aan de slag te blijven en niet te vervallen in oude gewoonten. Ik kan echter nooit meer zeggen dat ik niet weet waarom ik iets gedaan heb.


Ik was altijd onbewust bang dat mijn vrouw me in de steek zou laten, en paste me daarom aan. Tijdens regressie naar de zwangerschap bleek mijn moeder zich altijd alleen en in de steek gelaten gevoeld te hebben. Haar angsten zaten in mijn lichaam en heb ik er uit kunnen 'kotsen’.  Bizar om te merken, dat dit zo lang zo’n sterk effect op mij heft gehad. Nu voel ik me veilig in mijzelf, wat een rust. 


Ingrid kwam op een nare periode van mijn leven op mijn pad. Al jaren heb ik gezondheidsproblemen, daar leer je als mens mee omgaan, maar toen ik na een relatiebreuk uit balans raakte, had ik toch met andere emoties te maken. Vooral zelfvertrouwen, inzicht in mezelf, houden van.. dat waren dingen die zoek waren en Ingrids manier van werken sprak me erg aan. Door het voeren van gesprekken, m.b.v. diverse oefeningen teruggaan naar bepaalde situaties  kwam ik weer  tot inzicht waar bijv. mijn krachten lagen en besefte ik weer dat ik er wel mocht zijn. Dat ik door kleine veranderingen en inzichten een heel groot effect kan bereiken. Ik durf de confrontatie met mezelf aan en heb geleerd dat het niet eng is om emoties te hebben, de wereld lacht me weer toe. Bedankt Ingrid, dat je me weer heb laten inzien dat ik weer stralen kan.


Ik had geen betere beslissing kunnen nemen dan om samen met jou in mijn verleden te duiken. Elke sessie weer wist je mij eyeopeners te geven en vielen de puzzelstukjes over het hoe en waarom op zijn plek. Een zeer fascinerende reis, die ik met geen ander aan had willen gaan. Je hebt het vak in je vingers, maar bent bovenal een mensenmens, waarbij het voelt als thuiskomen. Dank dat je een stukje op mijn levenspad meewandelde, zodat ik nu met andere ogen naar mijn eigen leven kijk. Dank voor alles.  


Ik heb vele inzichten gekregen in zelfkennis, maar ook voor mijn loopbaan. Door de sessies was ik in staat om te achterhalen wat mijn oer-drive is en hoe ik in mijn “flow” kom. Je hebt mij laten inzien wat mij energie geeft en wat zijn mijn sterke punten zijn.  Wat vooral verhelderend was, is dat je de inzichten uit mij zelf haalde, je kwam niet met een oplossing maar je liet mij het antwoord diep in mij zelf vinden. Ik ervoer dat de intenties loepzuiver zijn en je bent een geweldig mens om van gedachten mee te wisselen, je bent een sparringpartner waar je zielsvragen bij neer kunt leggen. Je inzichten waren vaak spot-on, zoals de keer dat je aangaf dat je al veel kon zeggen over een persoon over de manier hoe hij of zij een ruimte in loopt! 


De vijf sessies met jou waren, verlossend ! Je hebt me inzicht gegeven en mijn dilemma hoofdstuk familie een stuk makkelijker gemaakt, Wat me vooral is bijgebleven is de boom met wortels die we hebben doorgeknipt. En de klik die ik met Ingrid had. Jij alleen prikte gelijk door mijn masker heen, geweldig, want ik kon iedereen voor de gek houden.


Ik ben veranderd, meer kleur gaan dragen, moderner. Ik maak van mijn hart geen moordkuil meer. Ik zeg hoe ik erover denk en als de mensen dit niet aanstaat, dan moeten ze dit maar tegen mij zeggen. Ook ik moet daar tegen kunnen. Ik doe meer leuke dingen met mijn zoon, en ben zelfs alleen met hem een weekend naar Maastricht gegaan. Normaal ging ik echt niet alleen, maar vroeg mijn zus mee. Door jou heb ik een duwtje gehad en is er meer kleur in mijn leven gekomen.


Geen kant-en-klare antwoorden, wel herkenning, inzichten en veel vragen die precies pasten bij waar ik op dat moment mee bezig was: wie ben ik, waar loop ik tegenaan in het leven en waarom doe ik de dingen die ik doe? Ook patronen die ik toen en nog niet zo makkelijk onder ogen wilde zien of durf los te laten. Ingrid heeft me hierbij geholpen door haar eerlijke, open en liefdevolle manier van opmerken en bevragen. 


Mijn visie op ziekte is, dat het begrepen mag worden en niet bestreden. Ziekte is niets anders dan een verstoring in de energiestroom, veroorzaakt door negatieve denkpatronen in het nu of in het verleden. Dit bleek wel weer toen ik in contact kwam met Ingrid. Ik was moe en mijn energie stroomde niet. Ik was niet meer de positieve vrouw die ik wilde zijn. Ik was door alle spanningen en druk van de afgelopen jaren moe. Ik had niet genoeg tijd en aandacht aan mezelf besteed. Ik nam meer tijd en ging nadenken. Het was interessant om dit proces met Ingrid aan te gaan en te ontdekken dat gezondheid onze natuurlijke staat is, waar we weer naar terug kunnen keren, wanneer we ons bewust worden van de emotionele patronen die ziekte gecreëerd heeft in ons systeem. Het geeft inzicht, ruimte en duidelijkheid. Door het inzicht ontstaat er ontspanning, inzicht, rust en LEEF ik weer op een positievere manier. Dank je wel Ingrid.


Ik wilde inzicht te krijgen in mijn werksituatie, het gesprek ging echter veel verder dan vragen over een nieuwe baan. Ingrid kon ingrijpende gebeurtenissen uit mijn verleden toelichten en aanzetten geven tot antwoorden op grotere levensvragen, zoals 'waarom ben ik nou juist in dat gezin geboren?" "Waarom blijf ik steeds zoeken naar nieuwe uitdagingen en spirituele ontdekkingen in mezelf". "Waarom voel ik me in grotere groepen zonder structuur, niet zo op mijn gemak?". Ingrid heeft me weer een paar stappen verder geholpen in mijn eigen spirituele ontdekkingstocht. Daar komt bij dat ons gesprek heel erg inspirerend was, en dat de tijd eigenlijk veel te snel ging. 


Blijkbaar heb ik al die worstelingen nodig om te komen waar ik wezen wil. Ondersteund door Ingrids woorden heeft er een enorme omkering plaats gevonden in mijn gedachten. Tot nog toe zag ik vooral de beperkingen die mijn "stoornis" met zich meebrengt. Wat een ander gevoel geeft het om te kijken naar de mogelijkheden! 


Dank je wel. Toch elke keer confronterend wanneer ik de aantekeningen terug lees......Zoals ik al vertelde is het veel rustiger geworden binnenin. Dat is dankzij jouw sessies. Elke keer weer verassend welke kant het op zou gaan (voor mij dan). Bijzonder is dat alles wel al eens eerder benoemt is door mij, maar tijdens de sessies toch een hele andere lading krijgt. Heel veel dank voor alle stappen die ik bij je heb mogen maken.