Regressietherapie

Als je reactie op iets niet in verhouding is tot wat er gebeurt, houdt dat mogelijk verband met gevoeligheden uit je jeugd. Regressietherapie is een kort durende psychotherapie om direct zelf aan de oorzaak van jouw reacties te werken. Hoe jij je voelt (onzeker, gespannen, verdrietig, boos) komt ergens vandaan. Misschien weet je wel waar vandaan, maar is het daarmee niet over. Of heb je er geen idee van. Het maakt niet uit.  

Door natuurlijke dissociatie tijdens traumatische gebeurtenissen, zijn deze herinneringen verstandelijk lastig bereikbaar.  Deze mogelijk (vergeten) gebeurtenissen, herbeleef je in een licht therapeutische trance. Je richt je aandacht naar binnen en verbind je weer met de verdrongen herinnering. Tegelijkertijd blijf je bewust in het hier en nu. We werken niet met hypnose, jij behoudt de controle. Zo ervaar je dat het trauma afgesloten kan worden en ervaar je zélf de verbanden tussen toen en nu. 

Naast mentaal inzicht, is emotionele en lichamelijke verwerking essentieel. Als je met al je vezels ervaart dat jouw overleefgedrag niet meer nodig is, ontstaat in die veilige ruimte het gedrag wat echt bij jou hoort. Door in de sessie oude pijn en verdriet te ontladen, ontdooi je de in je lichaam bevroren herinneringen. 

Regressietherapie gaat direct naar de kern en zo transformeer je zelf jouw probleem. Na afloop voelde je je opgelucht en bevrijd.  Deze rust en ontspanning werkt door op lange termijn, waardoor je kunt gaan leven in verbinding met je gevoel.


Regressietherapie is geschikt om aan vele klachten te werken: