Wat is regressietherapie?


Regressietherapie is een moderne kortdurende vorm van complementaire therapie om direct zélf aan de oorzaak van je psychische of onbegrepen lichamelijke klachten te werken. Via regressietherapie maak je contact met je onderbewuste, waarin de oorzaak ligt van jouw problemen. Hiervoor is geen hypnose nodig. Er ontstaat bewustwording en verwerking van oud verdriet, angst of boosheid. Zo lossen oude blokkades op, ontkracht je beperkende negatieve overtuigingen, ontlaadt je lichaam de vastzittende spanning en bovendien activeer je je zelfhelend vermogen.  

Ik leg het uit in het volgende filmpje  https://prachtigafscheid.nl/reincarnatietherapie/


Wat is het voordeel van regressietherapie?


Het voordeel van regressietherapie is dat jij het zelf doet. Je lost zelf je problemen op in korte tijd. Je voelt je na een paar sessies stukken lichter en meer ontspannen. Er komt rust in je systeem. Je reageert niet meer zo op triggers. Daarvoor heb je geen medicatie nodig. Je wordt niet van mij afhankelijk. Kortom veel resultaat in korte tijd. Daarbij vergoeden veel verzekeraars via de aanvullende verzekering een gedeelte. Het is niet zomaar een therapie. Het is al decennia en ook recent weer bewezen dat het heel effectief is.


Wanneer zou regressietherapie je kunnen helpen?


Regressietherapie kan je helpen als jouw reactie op iets niet in verhouding is tot wat er gebeurt. Dat is vervelend voor jou en voor je omgeving. Men snapt niet waarom je zo heftig reageert. Je reactie houdt wellicht verband met gebeurtenissen uit je jeugd. Hoe jij je nu voelt (onzeker, gespannen, verdrietig, boos) komt ergens vandaan. Ooit heb je iets meegemaakt, wat niet is verwerkt. Misschien wéét je, dankzij gesprekken met een psychogen of POH GGZ van de huisarts, wel waar je gevoel vandaan komt, maar is het daarmee niet over. Of misschien heb je er gewoon geen flauw idee van waar het vandaan komt. Het maakt eigenlijk niet uit. Je hoeft niet te weten wat de oorzaak is van je probleem. 


Regressietherapie neutraliseert triggers


Tijdens dit bevriezen, neem je een beetje afstand van de gebeurtenis. Dit noemen we dissociatie. Daardoor voel je alles wat minder. Het stelt je in staat het trauma te overleven. Natuurlijk kom je na afloop van het trauma weer terug in je lichaam (associatie), maar ergens in je onderbewuste is die foute film stil gaan staan op het moment dat jij dissocieerde. Nogmaals daar kon je niets aan doen. De tijd gaat verder, de film zakt weg. Totdat je getriggerd wordt en je opeens veel sterker reageert, dan eigenlijk verwacht zou kunnen worden.  Deze triggers zijn in regressietherapie de ingang tot verstandelijk niet te bereiken pijnlijke herinneringen. Deze mogelijk (vergeten) gebeurtenissen, herbeleef je vroegere ervaringen in een licht therapeutische trance. Je richt je aandacht naar binnen en verbind je weer met de verdrongen herinnering. Tegelijkertijd blijf je bewust in het hier en nu. We werken  niet met hypnose, jij behoudt de controle. Zo ervaar je dat het trauma afgesloten kan worden en ervaar je zélf de verbanden tussen toen en nu. De triggers waar je eerder zo heftig op reageerde worden zo geneutraliseert. Stuk rustiger voor jou en je omgeving.


Regressietherapie werkt bevrijdend

Door niet alleen mentaal inzicht, maar vooral emotioneel en lichamelijke verwerking werkt regressietherapie bevrijdend. Als je met al je vezels ervaart dat jouw overleefgedrag niet meer nodig is, ontstaat in die veilige ruimte het gedrag wat echt bij jou hoort. Door oude pijn en verdriet te ontladen, ontdooi je de in je lichaam bevroren herinneringen en maak je de foute film af tot het einde, tot het weer veilig is. En dan mag je lichaam de oude vaak onbegrepen stressreactie loslaten. Zo ga je direct naar de kern en transformeer je zelf jouw probleem. Na afloop voelde je je opgelucht en bevrijd.  Deze rust en ontspanning werkt door op lange termijn, waardoor je kunt gaan leven in verbinding met je gevoel.


Is regressietherapie geschikt voor iedereen?


Regressietherapie is geschikt voor bijna iedereen. Bij ernstige alcohol of drugsverslavingen of ernstige psychopathologie is het niet verstandig in regressie te gaan. Verder kan iedereen onder goede begeleiding pijnlijke eerdere gebeurtenissen herbeleven en afronden. Essentieel is je motivatie, zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid. Jij werkt aan jouw proces. Ik ondersteun je daarbij. Ik suggereer niets en breng je niet onder hypnose! Je blijft er bij en houdt de controle. Het is jouw leven, jij hebt de regie. Je moet dus ook in staat zijn om de regie in je eigen leven te dragen. 


Bij welke klachten kan regressietherapie helpen?