Machteloosheid


Cliënte is een sterke persoonlijkheid die zich prima weet te weren in het leven, alleen thuis niet tegen man op kan. Als hij plotseling heel bot doet, voelt ze zich ongelofelijk aangevallen. Ze kruipt machteloos in haar schulp, wordt verdrietig en zwijgt. Van de weeromstuit wordt de partner steeds dominanter waardoor de relatie op de klippen dreigt te lopen.


In regressie is cliënte staat cliënte s’nachts op wacht om de vrouwen en kinderen van een gemeenschap in een tentenkamp te beschermen. Volkomen onverwachts wordt hij plotseling platgewalst door de vijand die op paarden komt aanstormen door de woestijn. Verbijsterd, compleet overvallen sterft hij ter plekke.  Tijdens de sessie kan cliënte de vraag of hij een man of vrouw is niet beantwoorden. Aan het eind van de sessie blijkt hij een eneuch, gecastreerde man te zijn. 


Enkele weken na de sessie is de partner weer opeens heel bot en reageert cliënte direct door hem zijn vet te geven met de woorden ‘’dit neem je terug, nu is het klaar’’.  De relatie wordt hierdoor gelijkwaardiger.