Angst voor vader

Cliënte ervaart dat als zij naar documentaires kijkt waarin het gaat over verkrachting ze een fysieke reactie krijgt, ze moet ervan kokhalzen en haar hele lichaam verstijft. Ook krijgt ze steeds meer last van een onbegrijpelijke angst voor haar vader.  Ze begrijpt hier niets van, want haar vader is superlief en ze kan zich niet voorstellen dat hij ooit enige aanleiding heeft gegeven voor haar gevoelens. Haar angst reacties remmen haar in het contact met haar ouders.

In regressie blijkt dat ze in een vorig leven noodgedwongen door haar arme zieke moeder is afgestaan aan de rijke landheer als jong meisje. De oudere man verkrachtte haar stelselmatig. Tijdens de sessie wordt de lichamelijke nawerking doorgewerkt en wordt het meisje weer herenigd met haar moeder, waardoor cliënte ervaart dat het nu werkelijk allemaal voorbij is en haar lichaam tot rust komt.

Enkele weken later blijkt dat ze haar vader zonder enige terughoudendheid kan omhelzen. Hij is weer gewoon haar lieve vader, er spelen geen angstgevoelens meer op de achtergrond. 


n.b. Deze enkele zinnen beschrijven een sessie van 1,5 - 2 uur