Angst om fouten te maken


Cliënt verheugt zich op een nieuwe fase in zijn leven, maar durft geen beslissingen te nemen uit angst niet het goede te kiezen. Hij wordt hierdoor heel onzeker, en weet niet meer wat hij wil. De angst werkt verlammend.


In regressie is cliënt een meisje dat opgroeit in een weeshuis. Daar is ze zeer ongelukkig. Ze vlucht en komt terecht bij een oude  kruidenvrouw. Ze groeit gelukkig op en leert heel veel van haar. Op enig moment echter sterft de oude vrouw sterft, voordat zij al in staat is om zelf alle zalfjes e.d. te maken. Ze is weer alleen en overmand door wanhoop zwerft ze door het bos. Daar ontmoet ze een man die (zoals helaas veel gebeurde in de middeleeuwen) vermoord omdat hij haar een heks vindt.


Na afloop heeft cliënt ervaren dat hij inderdaad toen er nog niet klaar voor was om op eigen benen te staan en het zelf te doen, maar dat het nu anders is, nu kan hij het wel. En hij mag fouten maken, daardoor leert hij. Met deze ervaring is hij in staat de knoop door te hakken en de belangrijke beslissing voor zijn toekomst te nemen.


n.b. Deze enkele zinnen beschrijven een sessie van 1,5 - 2 uur