Wat is reïncarnatietherapie ?

 

Reïncarnatietherapie is feitelijk gewoon regressietherapie, maar de gebeurtenissen die je dan herbeleeft, kun je niet direct plaatsen in je huidige leven. Soms zijn bepaalde gevoelens immers niet te verklaren door dingen die je hebt meegemaakt. In dat geval spreken sommige mensen van reïncarnatietherapie. In deze vorm van regressietherapie kun je werken aan nog dieperliggende oorzaken.  Moet je persé geloven in reïncarnatie om baat te hebben bij reïncarnatietherapie? Nee, een open blik is genoeg. Reïncarnatietherapie is niet zweverig. Het gaat heel concreet uit van je klachten in het hier en nu. De meeste levens, zijn heel gewone levens. Ik ben een nuchtere Groningse, en hou je goed gegrond. Tegelijkertijd beleef je spirituele ervaringen die je verder helpen op je levenspad. 


Op de volgende pagina’s  geef ik in enkele zinnen een indruk van verbanden tussen onverklaarbare gevoelens die nawerking zijn van eerdere onverwerkte ervaringen.  Ik zou een boeiend boek kunnen schrijven over alles wat cliënten in therapie ervaren, maar ik ben therapeut, geen schrijver. Ik wil slechts de grote lijn schetsen. Uiteraard gaat elke sessie bij iedereen anders. Sommige problemen worden in één therapie sessie opgelost. De meeste sessies zijn onderdeel van een therapeutisch proces van 4-5 sessies waarin soms verschillende, soms vergelijkbare ervaringen in het huidige leven en eerdere ervaringen spontaan omhoogkomen en de spanning ontladen wordt.  Het resultaat is telkens dat pijnlijke emoties en beperkende overtuigingen worden losgelaten,  zodat je  beter in het hier en nu aanwezig kunt zijn en vrijer je eigen keuzes kunt maken. 

allergie   angst om fouten te maken      angst voor beoordeling     angst voor collega,     angst voor vader,     in het nauw gedreven   machteloosheid    minderwaardig   ongewenste baby  onmacht     woede bij kleinering


Kun je ook voor de lol naar vorige levens gaan? Vast wel, maar niet onder mijn begeleiding. Regressietherapie is een heel verantwoordelijk vak. Je gaat niet terug naar leuke vakantie herinneringen. Je gaat terug in de tijd omdat je in het hier en nu ergens last van hebt. Het is geen touristisch uitje. We zijn immers niet voor niets geboren zonder deze herinneringen.